Vigtige færdigheder for Product Owner'er

Hvis du er klar til nogle af de hårdeste udfordringer, er her nogle vigtige færdigheder, som enhver god Product Owner bør fokusere på.
Billede med whiteboard med oversigt over Product Owner-kompetencer

Hvis du nogensinde har påtaget dig rollen som Product Ownerså ved du, at det til tider kan være udfordrende. At arbejde med produktudvikling kan føles som at arbejde for en ond mastermind, der har så mange geniale ideer og planer om at holde dig på plads. Store softwarevirksomheder er i stand til at forfine deres ideer til noget helt specielt og brugervenligt, og det er det, vi alle ønsker os af vores job. Men det er ikke let; det kræver faktisk en masse dedikation og selvdisciplin. Hvis du er klar til nogle af de hårdeste udfordringer, er her nogle vigtige færdigheder, som enhver dygtig Product Owner bør fokusere på:

Kommunikationsfærdigheder

Uanset hvor klog og intuitiv du er, hjælper det ikke, hvis du ikke er i stand til at kommunikere dine ideer til dine interessenter og teammedlemmer. Du behøver ikke at være en stor taler, men du skal være tryg ved at tale med dit team personligt og over telefonen. Du skal også vide, hvordan man skriver forretningsrapporter og dokumenter, og hvordan man effektivt kommunikerer med interessenter. Kommunikation er en afgørende færdighed for enhver Product Owner, især i de tidlige stadier af deres karriere. Når du har fået mere erfaring, kan du kaste dig over andre områder af din karriere. Vi siger ofte; "Product Ownership handler ikke om at skrive Brugerhistorier, men om at fortælle historien om dine brugere."

Forhandlingsevner

De fleste Product Owner'er ønsker at fokusere på at skabe det bedste produkt til deres brugere. Men de kan blive nødt til at få beskidte hænder for at forhandle budgetter, feature requests og andre aspekter af deres job. Så det er en fordel, hvis du ved, hvordan man forhandler med interessenter og teammedlemmer. Det er vigtigt at gøre interessenter opmærksomme på anmodninger fra andre interessenter, da du ofte er nødt til at foretage afvejninger. Med teammedlemmer er det vigtigt at være åben og udfordre teamet til at forhandle med dig. Som tekniske eksperter kan de foreslå små tilpasninger, som vil være mindre udfordrende at implementere eller resultere i lavere vedligeholdelsesomkostninger.

Følelsesmæssig intelligens

Hvis du har læst artikler om produktledelse, så er du sikkert klar over, at det er en meget følelsesladet profession. Men du skal ikke lade dine følelser tage overhånd, du skal være opmærksom på deres indflydelse. Som Product Owner har du at gøre med brugere, der er frustrerede over fejl, feature requests og andre aspekter af produktet. Det vil helt sikkert frustrere dig til tider, men du skal forblive rolig og fattet. Det kan du gøre ved at bevare en positiv mental indstilling og fokusere på dine endelige mål. Følelsesmæssig intelligens er en afgørende færdighed for enhver Product Owner.

Styr din tid og opmærksomhed

At være en Product Owner handler ikke kun om at bygge fantastiske produkter. Du bliver nødt til at være strategisk omkring, hvordan du bruger din tid, hvem du bruger din tid sammen med, og hvordan du prioriterer dine opgaver. Som Product Owner skal du ikke bare styre din egen tid, du skal også styre teamets tid. Ikke i den forstand, at du mikrostyrer dit team, men du vil gerne sikre dig, at de arbejder på de rigtige ting. Du vil opleve, at du skifter kontekst mellem det store billede og de små detaljer, hvilket kan påvirke din evne til at fokusere. 

Samarbejde med interessenter

De fleste Product Owner'er vil fra tid til anden skulle samarbejde med kunder, klienter og andre interessenter. Det kan involvere kommunikation af krav, håndtering af feature requests og meget mere. Det er afgørende, at du er høflig og respektfuld, når du er i kontakt med interessenter. Du må ikke være påtrængende eller uhøflig. Du skal også sørge for, at din kommunikation er gennemsigtig og forståelig. Hvis du kommunikerer med interessenter og kunder, er det afgørende, at du forstår dine kunders behov og forventninger. Det kan du gøre ved at indsamle kundefeedback og lave din egen research.

At arbejde med et team

Hvis du er villig til at lægge tid og engagement i det, vil det være givende at arbejde med et team. Du vil lære af andre Product Owner'er og dine teammedlemmer. Du kommer til at arbejde på et produkt, der sandsynligvis bliver et hit, så det er værd at tage springet og blive en del af et team. At blive en del af et team giver dig også mulighed for at anvende de færdigheder, du har lært i denne artikel. At arbejde med et team er en fantastisk måde at udvide dine produktledelsesfærdigheder på. Hvis du er ivrig efter at arbejde med et team, så prøv at finde en virksomhed, der bygger et produkt, som du finder interessant. En virksomhed, der bygger et produkt til en stor brugerbase, kan være et godt match for dig.

Konklusion

Product Owner'erne er ansvarlige for at forme produktoplevelsen og -funktionerne. Når du har brugt tid og kræfter på at blive en Product Owner, skal du håndtere en masse vanskelige situationer, som du måske ikke har oplevet før. Som Product Owner skal du forhandle med interessenter, kommunikere tydeligt og sørge for, at dine teams ved, hvad de skal fokusere på. Disse færdigheder er ikke lette at tilegne sig, og det vil tage tid at udvikle dem fuldt ud. Men belønningen er stor, når du og dit team leverer produkter, der begejstrer kunderne. Desuden vil disse færdigheder også vise sig værdifulde i senere faser af din karriere!

Har du lyst til at vide mere? Tjek vores træning for Product Owner'er.

Del:

Flere indlæg

Steve Gale on unsplash.com

Me-dership is not Leadership Either – A Critical Lens on Idealised Leadership

In the realm of leadership, there’s a subtle transformation happening, one that often goes unnoticed – the rise of ‘Me-dership.’ This phenomenon sees leadership language being co-opted to serve personal interests. ‘Me-dership’ involves humble-bragging and self-serving claims of modesty. Join me in exploring how this shift challenges the essence of leadership, as we uncover the complexities of this increasingly prevalent trend in our workplaces.

Læs mere "
Smalltalk som et ledelsesskridt

Management er ikke lederskab

Management er ikke synonymt med lederskab. Selvom disse begreber ofte bruges i flæng, dækker de over fundamentalt forskellige tilgange til at lede organisationer. I dagens omskiftelige verden er sondringen mellem management og leadership af afgørende betydning, og det samme er lederens evne til at udøve leadership. Lad os dykke ned i de vigtigste forskelle og forstå, hvorfor ledere i dette dynamiske landskab skal omfavne lederskabskvaliteter for at trives.

Læs mere "
Foto af Mohamed Nohassi på Unsplash

Udvikling af din unikke ledelsesstil

Når det gælder lederudvikling, er det en udbredt misforståelse, at man for at blive en effektiv leder skal efterligne stilen hos fremtrædende personer i erhvervslivet. Men den sande essens af lederskab ligger ikke i at kopiere en andens tilgang, men i at dyrke sin egen unikke stil, der stemmer overens med ens egne værdier og bygger på ens eksisterende styrker. I dette blogindlæg vil vi udforske ideen om at skabe din lederidentitet, og hvordan du kan begynde denne rejse med et 360-evalueringsværktøj kaldet Reflected Best Self.

Læs mere "

Lad os snakke om
Hvordan vi kan hjælpe!

Nyder du vores artikler? Endnu bedre er det, hvis du kan tale med os personligt! Kontakt os, så vi kan planlægge noget!