Mestring af Agile Coaching

Ikke alle, der anser sig selv for at være Agile-trænere, er certificeret inden for dette område. Det kan skade Agile-trænernes omdømme.
Foto af Brian Axel

I henhold til State of Agile Coaching Rapport 2021 kun 19% af de mennesker, der betragter sig selv som Agile Coaches, har en certificering på masterniveau inden for dette område. Vi mener ikke, at man blindt kan vurdere folks kompetencer ud fra deres samling af badges, men vi tror, at der ligger en grad af sandhed i tallene. Vi ser det som en potentiel risiko for at skade Agile Coaching's omdømme, når tallene er så lave som angivet.

Hvad kræver det at være en master Agile-træner?

Vi mener, at du først og fremmest skal have dit Agile-fundament i orden. Du skal vide, hvor Agile kommer fra, du skal efterleve værdierne og principperne, du skal kende de forskellige rammer og praksisser, og du skal have de personlige erfaringer fra selv at have praktiseret det i årevis. Du skal have haft hænderne på kogepladerne i et stykke tid og vide, hvordan det føles og lugter.

En anden vigtig ting er, at du er bevidst om, at dine personlige erfaringer og meninger ikke er direkte anvendelige i forhold til dem, du coacher. Ofte bliver Agile-coaches hyret i en begrænset periode til at hjælpe en organisation med at implementere agile-tilgange. Der er ingen chance for, at du får en dyb indsigt i organisationens dynamik på så kort tid. Du er nødt til at stole på medlemmerne i organisationen, og efter vores mening tjener du dem bedst ved at gøre dem i stand til at håndtere forandringen. Med andre ord, frigør deres potentiale for at få succes med Agile.

Det er her, systemisk coaching kommer ind i billedet. Vores erfaring er, at klienter hos Agile-coaches har stor gavn af, at deres coach er dygtig til professionelle coachingteknikker, da det gør dem i stand til at tage ejerskab og handle under forandringen. State of Agile Coaching Report 2022 understøtter denne påstand.

Lad os hjælpe dig med at blive en mester Agile-træner

Vi har uddannet Agile-trænere i professionelle coachingteknikker i mere end et årti, og i vores ICAgile Professionel coaching (ICP-ACC) vil vi tage dig gennem de grundlæggende elementer i systemisk coaching og også nogle af de avancerede teknikker. Vigtigst af alt vil vi gøre det ved at få dig til at praktisere det i løbet af denne tredages træning.
Vi kommer også ind på, hvornår coaching ikke er svaret, og hvordan man balancerer mellem at være en ren coach uden en dagsorden for den coachede og en Agile-coach med en dagsorden for den coachede.

Træningen vil også tage dig gennem forskellige aspekter af at være en professionel Agile Coach. Disse omfatter forståelse af organisatorisk dynamik, hvordan teams udvikler sig over tid, opsætning af coachingaftaler samt struktur og disciplin i din Agile-coachingpraksis.

Læs mere og tilmeld dig træningen her.

Del:

Flere indlæg

Steve Gale on unsplash.com

Me-dership is not Leadership Either – A Critical Lens on Idealised Leadership

In the realm of leadership, there’s a subtle transformation happening, one that often goes unnoticed – the rise of ‘Me-dership.’ This phenomenon sees leadership language being co-opted to serve personal interests. ‘Me-dership’ involves humble-bragging and self-serving claims of modesty. Join me in exploring how this shift challenges the essence of leadership, as we uncover the complexities of this increasingly prevalent trend in our workplaces.

Læs mere "
Smalltalk som et ledelsesskridt

Management er ikke lederskab

Management er ikke synonymt med lederskab. Selvom disse begreber ofte bruges i flæng, dækker de over fundamentalt forskellige tilgange til at lede organisationer. I dagens omskiftelige verden er sondringen mellem management og leadership af afgørende betydning, og det samme er lederens evne til at udøve leadership. Lad os dykke ned i de vigtigste forskelle og forstå, hvorfor ledere i dette dynamiske landskab skal omfavne lederskabskvaliteter for at trives.

Læs mere "
Foto af Mohamed Nohassi på Unsplash

Udvikling af din unikke ledelsesstil

Når det gælder lederudvikling, er det en udbredt misforståelse, at man for at blive en effektiv leder skal efterligne stilen hos fremtrædende personer i erhvervslivet. Men den sande essens af lederskab ligger ikke i at kopiere en andens tilgang, men i at dyrke sin egen unikke stil, der stemmer overens med ens egne værdier og bygger på ens eksisterende styrker. I dette blogindlæg vil vi udforske ideen om at skabe din lederidentitet, og hvordan du kan begynde denne rejse med et 360-evalueringsværktøj kaldet Reflected Best Self.

Læs mere "

Lad os snakke om
Hvordan vi kan hjælpe!

Nyder du vores artikler? Endnu bedre er det, hvis du kan tale med os personligt! Kontakt os, så vi kan planlægge noget!